Nowy
Jęczmień bezłuskowy BIO 500g Bioharmonie Zobacz większe

Jęczmień bezłuskowy BIO 500g Bioharmonie

Nie ma punktów za ten produkt.


3,61 zł brutto

Jęczmień bezłuskowy - zboże do bezpośredniej konsumpcji. Bogactwo witamin z grupy B, witaminy E, fosforu, wapnia, potasu, żelaza, magnezu i błonnika. Jęczmień jest zalecany przy chorobach sercowo-naczyniowych, żołądkowych oraz przy problemach z kiszkami. To także bardzo dobry środek przeciw zaparciom.

Przygotowanie – podstawowy przepis: Ziarna jęczmienia przed ugotowaniem należy przepłukać, następnie włożyć do garnka z zimną wodą, doprawić solą, dodać kroplę oleju i gotować pod pokrywką (bez mieszania). Po 30 minutach ziarno stanie się chrupiące, po 60 minutach rozgotowane. Pilaw jęczmienny: 300g jęczmienia, 400 pieczarek, 2 cebule, 8 łyżek oliwy z oliwek, 1200 ml rosołu, sól morska i czarny pieprz. Na patelni rozgrzewamy 1/2 oliwy, pieczarki pokrojone w plasterki dusimy aż staną się miękkie i delikatnie doprawiamy solą. Na reszcie oleju podsmażamy pokrojoną cebulę aż będzie szklista, dodajemy jęczmień i dusimy. Następnie dodajemy pieczarki, mieszamy, zalewamy połową rosołu, doprawiamy solą i pieprzem i pod pokrywą pieczemy przez ok. 30 min w średnio rozgrzanym piekarniku. Dodajemy resztę rosołu i dusimy przez kolejnych 30 min. do całkowitego wchłonięcia płynu. 

Zawiera gluten



Skład:

jęczmień bezłuskowy

 

Przechowywać w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej najwyżej 75 %.

Napisz opinię

Jęczmień bezłuskowy BIO 500g Bioharmonie

Jęczmień bezłuskowy BIO 500g Bioharmonie